Дві громади Рівненщини розповіли про свій досвід співпраці під час всеукраїнського круглого столу (ФОТО)

фото - Фейсбук

Смига та Привільне - громади, які мають чим здивувати, пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування

У цьому переконалися представники громадських організацій зі Львівської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської, Волинської, Чернівецької та Івано-Франківської областей, які 16 листопада взяли участь в NGO Networking: навчальний візит до Рівного. Організатором заходу виступала комунальна установа Львівської міської ради "Інститут міста"

В рамках візиту на базі Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування відбулося засідання круглого столу на тему «Засоби місцевої демократії: досвід ОТГ Рівненщини».

Представники двох рівненських ОТГ: Смизької селищної та Привільненської сільської, Vita Kostiuk та Svitlana Roik розповіли, яким чином їхні місцеві ради співпрацюють із громадськими організаціями та в який спосіб активізовують громадян.

Мова йшла про молодіжну раду, волонтерські ініціативи, конкурс проектів, грантові ресурси та багато іншого. Все задля того, щоб залучити різні верстви населення до активної участі у житті громад.

Представників громадських організацій цікавило і яким чином в ОТГ здійснюється розподіл ресурсів між різними населеними пунктами, як взаємодіють депутатський корпус та виконавчі органи ради, які послуги надаються в громадах.

Радник з питань децентралізації Михайло Шелеп в свою чергу розповів про навчальні заходи проведені ЦРМС по тематиці "інструментів прямої демократії" та "статуту громади".

Читайте також