Дві ОТГ Рівненщини розпочали співпрацю: які переваги вони отримають?

фото - Фейсбук

Міжмуніципальне співробітництво між Радивилівською та Крупецькою ОТГ буде, пише Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Об'єднані територіальні громади Радивилівського району готують до підписання два договори про співробітництво:

- у сфері надання дітям з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років права на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження;

- у сфері надання соціальних послуг за формою спільного фінансування суб'єктами співробітництва Радивилівського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

На сесії Крупецької сільської ради, що відбулася 21 вересня, депутати надали згоду на організацію співробітництва у цих двох сферах з Радивилівською міською радою. Остання власне і була ініціатором укладення договорів про співробітництво.

Утворена спільна комісія для підготовки проектів договорів про співробітництво. Після їх підписання договори буде направлено до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для реєстрації у відповідному реєстрі.

Нагадаємо, що представники Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування спільно із зовнішнім експертом Надією Костіною з початку провели для представників ОТГ ряд інформаційних та навчальних заходів з метою роз'яснити переваги і форми міжмуніципального співробітництва. Вже зараз на етапі підготовки та підписання перебувають ще кілька договорів ММС.

Читайте також