Двоє росіян отримали 11,5 років за ґратами за обстріли Харківщини

Суд на Полтавщині засудив до 11 років та 6 місяців двох російських солдатів Олександра Бобикіна та Олександра Іванова, які обстрілювали цивільні об'єкти Харківщини. 

Як зазначається, військових визнали винними у порушенні законів і звичаїв війни. При цьому у прокуратурі просили 12 років за ґратами, максимально можливе покарання. 

Обидва росіянина служили у Мурманській області. Бобикін був водієм-заряджаючим системи залпового вогню "Град", Іванов – навідником такої ж бойової машини. Обидва не одружені та не мають дітей. 

За даними слідства, 24 лютого ці двоє здійснили артилерійські обстріли Харківщини з території Бєлгороської області за злочинним наказаом свого керівництва. У результаті обстрілу були зруйновані об'єкти критичної інфраструктури, житлові будинки, а також навчальний заклад. 

Після цього окупанти перетнули державний кордон та продовжили обстріли Харківщини. 

Коли їхню колону розбили, то Бобикіна та Іванова взяли у полон у Харківській області. Івано потрапив до українських військових 25 лютого, а Бобикін після поранень переховувався у ДОЦ "Сонячний". 

Обоє окупантів визнали свою провину та розкаялись. 

Нагадаємо, 23 травня суд у Києві оголосив перший вирок російському солдату Вадиму Шишимаріну. Його засудили до довічного ув'язнення. 

Читайте також