Двох депутатів Рівнеради хотіли виключити зі складу земельної комісії за прогули

Фото - ЧаРівне

Сьогодні у Рівному під час сесійного засідання депутати розглядали питання щодо виключення зі складу постійної комісії з питань будівництва, архітектури та землевпорядкування двох обранців, які регулярно і систематично прогулюють усі засідання.

Йдеться про депутата від "Громадського контролю" Святослава Євтушенка та депутата від Радикальної партії Ляшка Романа Стасюка. 

Такий проект рішення підготував начальник міського управління земельних відносин Сергій Таргоній. На його думку, постійне прогулювання комісій цих депутатів блокує її роботу, адже якщо на засіданні немає кворуму, то комісія просто не може відбутися, а тому питання громадян не розглядаються.

До слова, сьогодні на сесії відсутній Святослав Євтушенко через те, що він - на лікарняному. Його фракція "Громадського контролю" запропонувала замінити на Романа Яворського.

Натомість Роман Стасюк, який нині є у залі, пояснив, що він не ходить на земельні комісії навмисно, адже таким чином він виступає проти дерибану землі у Рівному, який, за його словами, просуває комісія. Також він додав, що це його особисте право - ходити на засідання комісії чи ні, куди його делегувала фракція РПЛ, а тому ніхто, на його думку, не має права виключати його звідти без його згоди.

Депутати Рівнеради в результаті не підтримали виключення цих депутатів. Однак міський голова Рівного Володимир Хомко та членкиня "земельної" комісії Людмила Тимощук звернулися до депутатів працювати плідніше і не зривати роботу комісій.

Читайте також