Двох професорів з Рівного Верховна Рада відзначила іменними річними стипендіями

Відповідно до постанови Верховної Ради України «Про призначення у 2017 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених» торік за результатами проведеного конкурсу такі іменні стипендії присуджено 30 найталановитішим молодим ученим. Серед них - два професори з Рівного - Андрій Сафоник та Євгеній Маланчук, які працюють у НУВГП.

Відтак, науковці отримуватимуть щомісячно впродовж року по дві тисячі гривень.

Така адресна підтримка найталановитіших молодих учених України створює додаткові можливості і стимули для проведення ними фундаментальних і прикладних наукових досліджень з пріоритетних напрямів науки, сприяє розвитку вітчизняної науки і техніки.

До слова, минулого року найбільше стипендій отримали дослідники технічних наук (10), найменше – історичних (1), ветеринарних (1) та філософських (1).

До речі, щороку призначаються також 30 іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених віком до 35 років, які успішно пройшли захист докторської дисертації або підготували матеріали докторської дисертації, що прийняті до розгляду спеціалізованою вченою радою для захисту докторських дисертацій.

Стипендії можуть призначатися повторно.

Висунення претендентів на отримання стипендії здійснюють вчені (наукові, науково-технічні, технічні) ради наукових установ за письмовими рекомендаціями не менш,  як двох докторів наук, особисто обізнаних з науковими досягненнями та здібностями кандидата на зазначену стипендію.

Читайте також