Є ризик захворіти на COVID-19 та грип одночасно - МОЗ

У МОЗ закликають українців дотримуватись протиепідемічних правил, адже є ризик захворіти одночасно на коронавірус та грип чи ГРВІ. Про це на брифінгу розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

- За минулий тиждень, за інформацією, Центру громадського здоров'я, на ГРВІ захворіли більше 413 тисяч людей, з них 40 % - це діти до 17 років. Також були виявлені випадки інфікування вірусами грипу. Ці дані свідчать, що наразі в Україні дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу гострих респіраторних вірусних інфекцій. Саме тому потрібно дотримуватись всіх протиепідемічних правил, адже ризик захворіти на COVID-9, грип чи інші ГРВІ залишається високим, - сказав Віктор Ляшко. 

- Крім того є ризик одночасно захворіти на COVID-19 та грип. Обидва збудники можуть призвести до пневмонії, дихальної недостатності та мати тривалі наслідки для вашого здоров'я, - додав він. 

Ляшко закликав українців слідкувати за своїм здоров'ям та при перших симптомах вірусної інфекції залишатись вдома та не займатись самолікуванням.