Ексдепутат Рівнеради оскаржував вирок за стрілянину у будинку

Фото РВ

Рівненський апеляційний суд розглянув скарги стосовно вироку ексдепутату Рівнеради Василю Немешу, який стріляв у будинку. 

Нагадаємо, 23 червня 2022 року Рівненський міськсуд визнав Василя Немеша винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.342, ч. 2 ст. 345 КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 2 та 3 роки відповідно. 

Проте обвинуваченого звільнили від відбування призначеного покарання у зв'язку з тим, що спливли строки давності. 

Водночас цивільний позов потерпілого залишили без розгляду. 

Нагадаємо, інцидент стався 8 липня 2016 року. Поліцейські прибули до будинку на вулиці ак. Степана Дем'янчука, 1А, де вони мали провести обшук у квартирі №72. Проте на вході до квартири їх зустрів депутат Рівненської міськради Василь Немеш, який заявив, що не допустить їх до помешкання. 

Після чого Василь Немеш дістав з-під сорочки пістолет та кілька разів повторив, що буде стріляти, направивши його на оперуповноваженого УЗЕ. 

Правоохоронець схопив депутата за руку, в якій той тримав пістолет, однак депутат почав чинити йому опір, при цьому здійснивши чотири постріли у різні боки. 

Крім того в результаті боротьби у поліцейського був вибитий колінний суглоб. 

Прокурор та потерпілий подали апеляційні скарги на вирок Рівненського райсуду. Зокрема вони вважають рішення суду незаконним в частині вирішення цивільного позову. 

Тож просили стягнути з обвинуваченого на користь потерпілог 500 тис грн моральної шкоди. 

Натомість захисник обвинуваченого просив закрити кримінальне провадження у зв'язку з відсутністю в діях його підзхисного складу злочину.

Відтак, колегія суддів вирішила задовольнити апеляційні скарги прокурора та потерпілого частково. А в задоволенні апеляційної скарги захисника обвинуваченого - відмовила. 

Відтак, вирок Рівненського міського суду в частині залишення цивільного позову без розгляду - скасували та направили його на новий судовий розгляд. 

Читайте також