Екс-директор краєзнавчого музею Олександр Булига у Верховній Раді розповів про деталі свого звільнення

кадр з відео

Екс-директор краєзнавчого музею Олександр Булига 5 жовтня виступив на брифінгу у Верховній Раді, пише канал UA: Рівне

Під час свого виступу він розповів про ситуацію, яка склалась довкола його призначення на посаду керівника комунального закладу.

Нагадаємо, наприкінці серпня кадрова конкурсна комісія рекомендувала обласній раді продовжити контракт з Олександром Булигою на посаді директора музею. Проте через тиждень депутати на сесії його кандидатуру не підтримали.

Екс-директор обласного краєзнавчого музею Олександр Булига:

– Я на конкурсі переміг, а обласна рада не затвердила. не просто не затвердила мене, а не голосувала. 19 чоловік голосували, а решта не голосували.

– В пункті 15 статті 21 закону номер 955 про те, що людина, яка перемагає на конкурсі, має бути керівником органу управління і протягом 2 місяців призначена на посаду. Ці порушення є у Рівному, – розповіла начальниця відділу ГО «Український центр розвитку музейної справи» Леся Гасиджак.

Нагадаємо, 1-го жовтня у директора краєзнавчого музею Олександра Булиги закінчився контракт. Після цього центр зайнятості направив його на вакантну посаду "вчений секретар", а наступного дня виконувач обов'язків директора краєзнавчого музею Олег Романчук затвердив на цю посаду іншу людину – Тетяну Самсонюк.

Вона, разом із Олександром Булигою та ще одним кандидатом також брала участь у конкурсі на посаду керівника цього комунального закладу. Краєзнавчим музеєм пан Булига керував 13 років, загалом стаж його роботи в установі – 31 рік. Ось як цю ситуацію у програмі "Тема дня" коментував голова обласної ради Олександр Данильчук:

– Депутати проголосували проти. Ну, це справа кожного депутата, якщо вони проголосували проти – значить є якась причина. Комісія обрала, депутати не підтримали, ну нічого – будемо працювати далі.

Як розповів нам начальник відділу комунальної власності облради Юрій Нілабович, до питання призначення Олександра Булиги сесія ще може повернутись.

Це може бути після подання будь-кого з депутатів облради, за поданням фракції, обласної адміністрації або ж за зверненням самого кандидата на посаду. Однак, перед голосуванням питання має отримати резолюцію голови.

Читайте також