Ексдиректора комунального підприємства у Вараші визнали невинним у хабарництві

Колишнього директора КП "Благоустрій" у Вараші визнали невинним в отриманні хабаря. 

Як зазначається у вироку Кузнецовського міського суду, обвинувачений разом з головним енергетиком КП отримав неправомірну вигоду у сумі 18 тис грн від фірми "Ель Рої". 

Відомо, що спочатку посадовця вимагали хабар у розмірі 20 тис грн, проте все-таки зійшлися на вищезазначеній сумі. 

У подальшому обвинувачений підписав звернення керівнику КП "МЕМ" про надання послуг автовишки начебто для освітлення вулиць Вараша. 

В той же час головний енергетик виписував наряди підлеглим щодо виконання робіт із заміни ламп освітлення. Насправді ж робітники залучались до підключення до електромереж камер відеоспостереження. 

В подальшому представник фірми передав головному енергетику 8 тис грн хабаря за підключення камер відеоспостереження без підписання договорів на виконання робіт. 

По тисячі гривень головний енергетик роздав трьом працівникам. А решту поділив між собою та директором КП. Згодом обвинуваченому передали й решту 10 тис грн хабаря. 

Таким чином директору КП інкримінували два злочини: за ч. 2 ст. 191 КК України, розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та ч. 3 ст. 368 КК України, отримання хабаря. 

Обвинувачений свою вину не визнав повністю. Як він пояснив, йому надійшло доручення від міськради про надання допомоги фірмі "Ель-Рої" щодо підключення камер відеоспостереження. Він стверджує, що вартість робіт була погоджена у сумі 15 тис. грн. Крім того представник фірми нібито пообіцяв доплатити гроші працівникам, які будуть безпосередньо виконувати роботи. 

Він не пам'ятає, чи був підписаний договір, проте думає, що такий договір готувався, і він його підписав. 

Також ексдиректор КП стверджував, що головний енергетик Москалик отримував кошти для передачі в касу підприємства, а він із Москаликм ніяких грошей не ділив. 

Зрештою суд прийшов до висновку, що у діях обвинувачених були відсутні склади правопорушення, а тому їх визнали невинними у цих злочинах та виправдали. 

У рішенні стверджується, що головний енергетик отримав кошти як оплату за виконання робіт з монтажу кабелю для підключення камер відеоспостереження, а не за прийняття рішення чи сприяння у наданні можливості укладання угоди на виконання таких робіт.

Крім того суд не взяв до уваги доводи прокурора стосовно інкримінованої статті про розтрату майна обвинуваченим. 

Додамо, що йдеться про Юрія Сергійчука. Наразі він також є командиром відділення військової частини Нацгвардії та депутатом Вараської райради. 

Читайте також