Екс-заступнику голови Рівненської ОДА оголосили вирок за хабарництво

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області 29-го грудня оголосив вирок за двома епізодами провадження проти екс-заступника голови Рівненської обласної державної адміністрації Тараса Пустовіта, пише UA: Рівне

Слідство, а потім і судовий розгляд цієї справи тримали майже чотири роки. Суд виправдав Тараса Пустовіта в епізоді щодо одержання неправомірної вигоди у сумі 3-ох тисяч доларів у жовтня 2014-го року.

В той же час – його визнали винним у шахрайстві. Так суд кваліфікував інший епізод провадження – де Тараса Пустовіта обвинувачували в одержанні 8-ми тисяч доларів неправомірної вигоди у січні 2015-го року. Екс-заступника голови Рівненської обласної адміністрації засудили до двох років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки.

Представник сторони обвинувачення, прокурор Прокуратури Рівненської області Василь Данілей розповів журналісту UA: Рівне, що зараз не може сказати, чи подаватиме апеляцію на таке рішення Дубенського міськрайонного суду.

– Офіційних коментарів поки не буде. Ми рішення заслухали, але я ще копій його не отримав. Ми ще маємо ознайомитися із повним текстом рішення. Тоді визначимося.

Коротко озвучив свою позицію і захисник Тараса Пустовіта у суді – Олександр Троцюк:

– Ми аналізуємо рішення. Після цього буде позиція.

Нагадаємо, Тараса Пустовіта затримали у 2015-му році. Його підозрювали в отриманні неправомірної вигоди у сумі вісім тисяч доларів за сприяння у перемозі в конкурсі перевезень. Окрім цього, слідство переконувало, що екс-заступник голови Рівненської ОДА отримував неправомірну грошову винагороду і у жовтні 2014-го року. Тоді ця сума ніби-то склала три тисячі американських доларів.

Читайте також