FAQ на тему пересадки волосся: що бажають знати пацієнти?

Густий шовковистий волосяний покрив завжди збирає багато компліментів. Одразу за приємними словами можуть слідувати питання про догляд, секрети блиску, приймання додаткових вітамінів та проведення процедур. 

Протилежна ситуація з облисінням та алопецією теж викликає багато питань, але вже у самого пацієнта, що зіштовхнувся сам на сам з такою патологією. У значній кількості випадків пересадка волосся рятує людину від комплексів, невпевненості у собі та можливих стресів. Але багато невизначених питань щодо безпечності та результативності процедури впливають на швидкість прийняття рішення пацієнта щодо операції. Спробуємо відповісти на найпопулярніші з них, щоб у Вас не залишилось жодних сумнівів щодо ефективності пересадки волосся.

Чи допоможе мені трансплантація волосяних фолікулів?

Пересадка волосся актуальна для пацієнтів з:

  • алопецією;
  • посттравматичними рубцями та слідами опіків шкіри голови;
  • для збільшення густоти у випадках надзвичайно рідкого волосся та наявності залисин;
  • при вродженій високій лінії росту волосся відносно чола;
  • для корекції густоти волосяного покриву після пластичних операцій та класичних хірургічних втручань в зоні голови;
  • для усунення наслідків вікових змін, що провокують випадіння волосся.

Патологічна алопеція є незворотним діагнозом, тому сподіватися, що локалізоване або повне облисіння самотужки заросте новим молодим волоссям — даремно. Часто пересадка — єдиний вихід з цієї ситуації.

А якщо волосся не приживеться?

Трансплантовані волосяні фолікули повністю зберігають свою функціональність та спокійно переходять до фази росту на новому місці. Волосся для пересадки використовується виключно ваше, тому адаптуватися до нової ділянки шкіри голови не стане проблемою.

Чи буде видно, що я зробив пересадку?

Ні. Волосся на новій ділянці шкіри голови нічим не відрізняється від тих зон, звідки були взяті волосяні фолікули. По закінченню реабілітаційного періоду та переходу волосяних цибулин в активну фазу росту зачіска формується рівномірною.

Скільки триває операція?

Загалом, трансплантація волосся проводиться за один день, щоб пересадити усі фолікули. Операція може займати від 5 до 10 годин по часу з перервами.

Чи будуть набряки після пересадки графтів?

Незначні набряки можуть утворитись на ділянках, що піддалися вживленню нових волосяних фолікулів. Але вже у перші 2–3 дні після операції припухлість безслідно зникає.

Чи потребує нове волосся особливого догляду?

Нестандартний догляд потрібне лише перші місяці після трансплантації волосяних цибулин. Шкіра голови може бути чутливою після пересадки, а волосся не готове до агресивних складів косметичних засобів. Тому все про лінійки спеціального догляду за молодим волоссям вам детально розповість лікар після пересадки. По закінченню реабілітації можна повертатися до звичного домашнього догляду.

Сміливіше наважуйтесь на пересадку, що змінить не просто ваш зовнішній вигляд, а якість життя — перевірено та доведено тисячами щасливих пацієнтів!

Читайте також