Фельдшерка з Луганщини з-під обстрілів вивезла дві машини "швидкої" допомоги

Фельдшерка бригади швидкої медичної допомоги з Лисичанська Світлана Клос разом із батьком вивезла із зони обстрілів два автомобілі "швидкої" допомоги. 

Про це повідомляє МОЗ. 

- Для російських нелюдів звичайна справа — цілеспрямований обстріл лікарень та закладів охорони здоров'я. За час війни понад 300 медзакладів пошкоджені окупантами. Один із них — підстанція швидкої допомоги на території шахти «Карбоніт».

На початку квітня Карбонітська підстанція вже зазнавала обстрілів. В один із днів Світлана їхала на роботу, щоб забрати речі та документи. Проте, коли приїхала до медзакладу, то зрозуміла, що він вже не може функціонувати, через значні пошкодження. Проте там знаходились ще дві машини "швидкої" допомоги. 

Порадившись із батьком вона вирішила забрати автівки, адже вони можуть ще послужити для порятунку поранених в інших місцях. З двох «швидких» акумулятор був лише на одній, тож спочатку до дому перевезли одну машину, а пізніше, на тому ж акумуляторі, - іншу. 

Того ж дня Світлана Клос разом із батьком знайшли ще один акумулятор, сіли за кермо «швидких» та відігнали машини в місто Бахмут Донецької області. Там ключі від двох автівок були передані колегам із Дніпра, які виїхали на зустріч Світлані.

Жінка працює в медичній системі з 2014 року, її будинок на сьогодні знищено, але вона ризикувала власним життям для того, щоб два автомобілі «швидкої» зі зруйнованого медзакладу продовжували рятувати життя українців.

Читайте також