Фільм режисерки з Рівненщини покажуть на фестивалі в Боснії

Повнометражна стрічка режисерки родом з Рівненщини Лесі Дяк "Татова колискова" потрапила до основного конкурсу документального кіно Сараєвського міжнародного кінофестивалю.

Про це повідомляє Суспільне.

Як зазначається, фільм розповідає історію повернення українського ветерана додому після служби на сході України.

Світова прем'єра "Татової колиски" відбудеться 18 серпня. 

"Зазвичай упродовж року фільм подорожує на фестивалях. Якщо кінотеатри його показуватимуть в Україні, то я сподіваюся, що рівненські — також, але це не від мене залежить. Документальне кіно рідко потрапляє в кінотеатри. В онлайн фільм показують за два роки після прем'єри, тому лише тоді його зможуть побачити всі охочі", — зазначила Леся Дяк. 

Леся Дяк працювала над стрічкою понад п'ять років. До роботи її спонукав розрив власних стосунків із ветераном, йдеться в інформаційному повідомлені про фільм. Загалом режисерка зафільмувала понад сто годин:

"Родину Сергія, головного персонажа фільму, мені допомогла знайти українська громадська організація. Три роки я знімала історію і два роки створювала фільм, оскільки поєднувала все з моєю щоденною роботою у креативній агенції. Центральним персонажем я обрала Сергія, оскільки він був найбільш надломленим і я могла його зрозуміти. Існувала вразливість, яка об'єднувала нас попри вікові й гендерні відмінності", — розповіла жінка.

У січні 2024 року документальний фільм "Татова колискова" отримав нагороду HBO Max та приз у тисячу євро.

 

Читайте також