Ганьба вам, - під час сесії Рівнеради виник конфлікт між священиком та депутатами

Фото - Радіо Трек

Під час сесійного засідання депутатів міської ради, яке зараз відбувається у Рівному, депутати розглядали питання про поділ та об'єднання земельної ділянки на вулиці Шухевича. Йдеться про майже 13,5 соток землі, яку хоче забрати Рівненська єпархія ПЦУ для проведення там богослужінь.

Втім, у сесійну залу до депутатів прийшов священик Віталій Друзюк, який служив там раніше, проте у нього забрали приход та заборонили там служити після того, як він публічно заявив про підтримку патріарха Філарета щодо відродження УПЦ Київського патріархату. Священослужитель вважає, що у нього забрали приход у церкві незаконно, відтак, за цим фактом нині у поліції відкрито кримінальне провадження, в якому досі ведеться слідство.

Священик просив депутатів не підтримувати ПЦУ та не підтримувати це питання, принаймні, допоки не буде винесено рішення у відкритому кримінальному провадженні.  Проте обранці не дослухалися до священика і проголосували "за" поділ землі для ПЦУ. Таке рішення обурило священника і він покинув сесійну залу з криками "Ганьба вам!".

Читайте також