Голова Рівненської ОДА зустрівся із представником моніторингової місії ОБСЄ

олова Рівненської ОДА Віталій Коваль зустрівся з представником моніторингової місії ОБСЄ Георгіосом Каллінісом, повідомили в Рівненській ОДА.

Місія аналізує ситуацію на території області, зокрема, щодо соціальної стабільності та дотримання прав людей.

Віталій Коваль наголосив, що основою для соціальної стабільності в області визначено економічний розвиток. «Робочі місця і відчуття безпеки – разом створюють впевненість у завтрашньому дні. Саме тому велика увага приділяється економіці та залученню інвестицій. Зайнятість, робота, це передусім, гарантія соціального захисту у тому числі для тимчасово переміщених людей зі Сходу та учасників АТО», - відзначив голова ОДА.

Під час зустрічі порушувались питання нелегального видобутку бурштину, земельних відносин, релігійної ситуації в регіоні. Очільник області зазначив, що на сьогодні важливо прийняти правильні закони – як щодо врегулювання питання видобутку бурштину, так і ринку землі, які мають враховувати інтереси усіх зацікавлених сторін.  Щодо релігійної ситуації, Віталій Коваль наголосив, що позиція влади чітка – держава відокремлена від церкви і ніяких преференцій жодна конфесія не має.  

Читайте також