Голова Рівнеоблради зустрівся з представниками Посольства Нідерландів (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

Рівненська обласна рада, громадська організація «Центр суспільних дій «Сівітас» та центр «Ейдос»,  які співпрацюють з Посольством Королівства Нідерландів в Україні, продовжують низку спільних проектів. Про досягнення, а також перспективи такої співпраці сьогодні говорили на зустрічі керівництва обласної ради з представниками Посольства Королівства Нідерландів. Повідомляє сайт Рівненської Облради. 

Зокрема, на Рівненщину з робочим візитом завітали радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів Каролін Спаанс та Почесний Консул Королівства Нідерландів  Андрій Гринчук. Голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук подякував партнерам за підтримку важливих для розвитку місцевого самоврядування проектів. Завдяки ним, зауважив він, робота обласної ради стає прозорішою та доступнішою. Про що свідчить низка відзнак за результатами різного роду рейтингів. Так, минулого року Рівненська обласна рада посіла четверте місце в Україні за рівнем доступу до інформації серед 96 органів влади.

Сьогодні ж на порядку денному – вдосконалити цю роботу, зробивши процес бюджетування максимально відкритим для громадськості. Так, в рамках спільних проектів з ГО «Сівітас» та центром «Ейдос», Рівненська обласна рада цьогоріч впроваджує заходи, які дозволять оперативно  надавати громадськості інформацію про розподіл капітальних видатків обласного бюджету, оприлюднювати на веб-сайті ради фінансові показники обласних комунальних підприємств , зокрема в частині витрат. А територіальний розподіл капітальних видатків обласного бюджету стане доступним завдяки реалізації модуля «Бюджет на карті».  

За словами голови «Центру суспільних дій «Сівітас» Володимира Зиля, одним з перших до проекту «відкритий бюджет», який фінансують Нідерландів, долучився комунальний заклад Рівненської обласної ради «Інститут післядипломної педагогічної освіти». І досить успішно.  Зі свого боку, ректор інституту, депутат обласної ради Алла Черній зауважила, що такі проекти допомагають  руйнувати низку міфів, що міцно вкорінилися в українсьому суспільстві. Зокрема, щодо того, куди витрачаються гроші платників податків. І висловила сподівання, що «відкрите бюджетування» допоможе подолати такі стереотипи.

Радник Посольства Королівства Нідерландів Каролін Спаанс зізналася, що приємно вражена прагненням місцевої влади застосовувати успішний іноземний досвід в роботі органів місцевого самоврядування. І наголосила, що Нідерланди підтримують понад 90 проектів в Україні, а Рівненщина стала прикладом досить результативної співпраці.  

Довідково. У 2016 році за результатами моніторингу інформаційної відкритості сайтів обласних та Київської міської ради, проведеного ГО «Інститут розвитку регіональної преси», офіційна веб-сторінка Рівненської обласної ради посіла І місце за показником інформаційної відкритості.

У липні 2017 року «Центр суспільних дій «Сівітас» за результатами моніторингу прозорості, відкритості та підзвітності місцевих рад в межах Всеукраїнської коаліції «Прозорі ради» під керівництвом ГО «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» визнав обласну раду однією з найпрозоріших в Україні.

У жовтні 2017 року Інститут масової інформації нагородив Рівненську обласну раду відзнакою «Рада дружня до медіа».

Читайте також