Голова РОДА вручив незрячому хлопчику книги зі шрифтом Брайля

Фото - Рівненська ОДА

9-річний Іван Одейчук з м.Березне нещодавно здобув 3 місце на Всеукраїнському конкурсі з української мови ім. Петра Яцика, чим став відомий на всю Україну. Сьогодні голова Рівненської ОДА Віталій Коваль запросив юного земляка поспілкуватися та подарував хлопчику книги з шрифтом Брайля із нагоди Міжнародного дня дарування книг. Повідомляє Рівненська обласна державна адміністрація.

«Талановитий Іван Одейчук навчається в інклюзивному класі зі звичайними учнями в Березнівському НВК. І він має мрію. Коли виросте, хоче стати розробником мобільних ігор для незрячих. Адже нині такі ігри доступні тільки з комп’ютера. Ми поспілкуємося на цю тему із ІТ-кластером Рівненщини та розробником мобільних ігор рівненською компанією «Zagrava Games». Можливо, саме дякуючи нашому Івану Одейчуку, розробники почнуть випускати відповідні версії мобільних ігор для незрячих по всьому світу», - підкреслив Віталій Коваль.

Нагадаємо, Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day) започаткований у 2012 році. Він спрямований на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

На фото Віталій Коваль та Іван Одейчук, Рівненська ОДА

Читайте також