Головний санітарний лікар Рівненщини висловився щодо обов`язкової вакцинації населення

Станом на 10 серпня в Україні зробили щеплення від коронавірусу лише 7% громадян. Приблизно така динаміка вакцинації спостерігається і на Рівненщині. 

Раніше голова парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький говорив, що про обов'язкову вакцинацію всього населення мова поки не йде, однак якщо нова хвиля коронавірусу набиратиме обертів, Україна змушена буде запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян.

Головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов висловив свою думку щодо обов'язкової вакцинації під час брифінгу у Рівненській ОДА.

- Це дуже особистісне питання. Неодноразово собі його задавав. Що для тебе важливіше - здоров'я/життя чи свобода? Я сповідую лібертаріанські погляди. Більше схильний до того, що треба давати право людям робити помилки. Понад усе це свобода вибору. Вважаю, що позиція держави, яка не зобов'язує, а спонукає до правильного вибору громадян України, це найбільш правильний шлях, - розповів в.о. Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Нагадаємо, вакцинація нині добровільна, але в області активно працюють над тим, аби якомога більше медичних та  педагогічних працівників були щеплені. 

Читайте також