Громада на Рівненщині не може вирішили, з ким об`єднатися

Активісти Іваннівської сільської ради, що у Дубенському районі, ініціювали відкриті слухання щодо утворення ОТГ. Представники 6 сіл зібралися у клубі села Івання. На зустріч з активістами приїхали представники з Привільненської ОТГ, міста Дубно, районної ради та адміністрації, народний депутат Олександр Дехтярчук, консультанти з питань децентралізації. 

За перспективним планом формування громад Івання має об’єднатися з містом Дубно.  Однак, люди мають різні думки: частина хоче до Дубна, а частина до Привільненської громади. Тому організували зустріч для людей, аби ті послухали усі сторони і врешті визначилися, з ким об’єднатися.

Привільненська громада розповіла про свої успіхи, що вже вдалося зробити і які плани мають надалі. Свої переваги та успіхи презентувала і заступниця міського голови Дубна Ольга Ляшенко.

Голова районної адміністрації  Юрій Парфенюк та голова районної ради Олександр Козак розповіли про законодавче поле, процеси реформ та пояснили, чому змінили перспективний план.

Про можливості, які отримують громади після об’єднання, людям розповів Олександр Дехтярчук. Водночас нагадав, що втрачають села, які і досі не об’єдналися.

Василь Курилас, консультант з правових питань проекту Пульс Рівненського РВ АМУ, наголосив:

- Ця зустріч - не в процесі об’єднання чи приєднання, бо нині немає ініціативи, це скоріше інформативна зустріч.

Детально пояснив різницю між приєднанням до громади та з містом обласного значення, та про можливі терміни реалізації.

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України

Читайте також