Громади на Рівненщині вже мають своїх інспекторів праці

Посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування отримали представники Костопільського району: керуюча справами виконавчого комітету Деражненської сільської ради Олена Ткачук та головний спеціаліст з питань житлово-комунального господарства Малолюбашанської сільської ради Олександр Морозюк.

Вручаючи посвідчення, начальник Управління Держпраці у Рівненській області Юрій Наконечний зазначив, що повноваження з контролю за додержанням законодавства про працю, які делеговано органам місцевого самоврядування, є пріоритетними на державному рівні і потребують ефективної та відповідальної роботи. Саме інспектори праці, які працюють безпосередньо в територіальних громадах, найліпше знають ситуацію на місцевому ринку праці і можуть найдієвіше  захищати трудові права працівників.  Очільник Управління побажав інспекторам успішного виконання нових функціональних завдань в інформаційно-роз’яснювальній роботі та заходах контролю.

«Важливо, що ви повністю можете розраховувати на допомогу колег з Управління Держпраці, - наголосив Юрій Наконечний, - зокрема, у секторі з питань державного нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю вам нададуть всебічну методичну підтримку і поділяться досвідом».

Інформаційно:

Станом на 26 грудня 2018 року в Рівненській області отримали посвідчення 11 інспекторів праці органів місцевого самоврядування.

Цю посаду в виконкомах ОТГ та міст впроваджують у зв’язку із делегуванням органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 „Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”.

Відповідно до ч.3 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», інспектор праці ОМС наділений повноваженнями щодо здійснення контролю у трьох напрямах:

  • з питань своєчасної та у повному обсязі оплати праці,
  • додержання мінімальних гарантій в оплаті праці,
  • оформлення трудових відносин.

Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі «Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю», підрубриці – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування або за телефоном (044) 288-10-00.

Повідомляє прес-служба Управління Держпраці у Рівненській області

Читайте також