Громади Рівненщини вчитимуть правильно комунікувати з владою

У Вараші пройшов тренінг щодо підвищення рівня комунікації між владою та громадою.
Так, представники Громадянської мережі ОПОРА, які перемогли в обласному конкурсі найкращих громадських ініціатив, почали втілювати свої ідеї, які на 75% реалізуються з обласного бюджету.

У рамках проекту «Посилення відповідальної участі громадян в управлінні містом» відбудуться три серії тренінгів у містах Дубно, Здолбунів та Вараш. Перша з них – «Особливості партисипації та інструменти участі громадян у формуванні місцевої політики».

За словами організаторів, на заході обговорили важливість участі громадян у прийнятті рішень, переваги участі мешканців у прийнятті рішень та розвиток взаємодовіри між владою та громадою. При цьому, значну частину заходу присвятили впровадженню та функціонуванню громадського бюджету, як одного з інструментів участі громадян у формуванні місцевої політики.Інші дві серії навчатимуть активних мешканців цих трьох міст як правильно комунікувати владі та громадськості, а також мотивувати владу та громаду до діалогу та співпраці.

За словами ініціаторів даний проект загалом реалізовується для того, щоб покращити конструктивну взаємодію влади та громадськості, що є ефективною основою для розвитку міста та країни вцілому.

Проект "Посилення відповідальної участі громадян в управлінні містом " реалізується Громадянська мережа ОПОРА / Рівне за сприяння управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА. 

Читайте також