Громадський транспорт, гуртожитки та туризм: у Рівному студенти презентували цифрові рішення для громад

У Рівному сьогодні, 31 травня, у Центрі підтримки підприємців Дія.Бізнес відбулася презентація цифрових продуктів, розроблених студентами Острозької академії.

Три групи студентів упродовж 7 місяців працювали над розробкою актуальних та соціально важливих проєктів - мобільного застосунку для відстеження автобусів міжміського сполучення, туристичним сайтом та автоматизацією процедури поселення у гуртожиток. Процес розробки тривав як на базі Острозької академії, так і у БЦ “Space4”.

Результати роботи студентів оцінювали четверо суддів: заступниця голови Рівненської ОВА Іванна Смачило, генеральна директорка РЕНОМЕ Надія Гладкевич, виконавча директорка ІТ-кластеру Рівного Ольга Степанченко, голова правління ІТ-кластеру Рівного В'ячеслав Мельник.

Система автоматизації процедури поселення у гуртожиток

Група студентів виділила проблему відсутності автоматизованої системи процесу поселення у гуртожиток. Сотні студентів щорічно проходять складну процедуру збору документів та відвідування кабінетів у вишах, щоб оформити своє проживання у гуртожитку. Це супроводжується паперовою тяганиною і втратою часу як студентів, так і персоналу університетів. Саме тому основою проєкту було обрано саме систему автоматизації. 

Згідно плану проєкту, у користувачів системи будуть особисті кабінети, де буде розміщено інформацію про статус студента, деталі про кімнату, оплату (борг чи переплату). Також система буде спрощувати роботу бухгалтерії, адже дані можна буде використовувати для регулярної звітності. 

Мобільний застосунок для відстеження автобусів міжміського сполучення

Метою проєкту групи студентів НаУОА є надання громадянам можливості відслідковувати у реальному часі рух громадського транспорту. У додатку запланували функцію створення індивідуального маршруту. Ідея виникла на базі відгуків про нерегулярність руху автобусів у Рівненській області. Саме тому багато пасажирів не можуть розраховувати свій час. Для цього студенти пропонують обладнати громадський транспорт трекерами, які сигналізуватимуть про рух автобусів. У смартфоні пасажири бачитимуть час відбуття та прибуття на зупинку необхідного маршруту. На думку студентів, табло автовокзалів повноцінно свою функцію не виконують.

Туристичний сайт

Основою ідеї третьої групи студентів є те, щоб на одному сайті вмістити всю необхідну інформацію для організації подорожі в Україні. Зокрема, на сайті, згідно плану розробників, можна буде забронювати номер готелю, замовити їжу, купувати квитки на події, отримати актуальну інформацію про пам'ятки архітектури, прочитати відгуки. Авторизованим користувачам буде доступно відслідковувати потрібні місця на карті, отримувати бонуси за виконання певних завдань та обмінювати їх на призи. Також на сайті користувачі зможуть розміщувати галереї власних подорожей.

Згідно оцінок суддей, перше місце здобула група студентів, які розробили мобільний застосунок для відстеження автобусів міжміського сполучення. Друге місце посіли розробники проєкту автоматизації процедури поселення у гуртожиток. Відповідно, на третьому місці опинився проєкт туристичного сайту.

Читайте також