Історія актора та музиканта з Рівного, який нещодавно презентував кліп на пісню "Псевдоцарство"

Скріншот з відео

Давид Стеблюк — музикант та актор Рівненського театру ляльок. Разом зі своєю командою Novel Production він підтримує культурний фронт у боротьбі проти російської пропаганди. 23 січня він презентував кліп "Псевдоцарство".

Про це пише Суспільне.

— Розкажіть читачам трохи про себе. Чому вирішили стати актором та музикантом?

— За паспортом я — Стеблюк Давид Андрійович, але люди, звідки тягнеться моє коріння, називають мене — внук Федора "Козака", або внук Володі "Блискуна". Я народився та виріс в місті Березне. Саме в цьому маленькому містечку робилися перші мої творчі кроки. Музикантом я хотів бути скільки себе пам‘ятаю, якщо не враховувати паралельні бажання про роботу пожежником або священником. Маючи досвід виступів на місцевій сцені, я зрозумів, що для того, аби бути крутим музикантом, треба насамперед впевнено і вільно відчувати сцену. Тому можна сміливо сказати, що акторська сцена дала новий початок музичній.

— 24 лютого. Як для вас почався цей день?

— Цей день був особливим для нашої сім‘ї. 24-го лютого було крайнє планове УЗД дружині. Не дивлячись на паніку, стрес та суцільний шок від новин, коли ми побачили Авеля на екрані — він нам посміхнувся! Це наповнило мене якоюсь особливою енергетикою, я взяв себе у руки, відвіз дружину з сином у безпечне місце. Спочатку долучився до боротьби проти рашистської пропаганди в інтернеті, далі почав вести прямі трансляції зі збором на ЗСУ та згодом взяв ручку, блокнот і стілець. Сів на кухні та почав писати патріотичні пісні. Боротьба на культурному фронті теж важлива.

— Як виникла ідея кліпу, слова до цієї композиції?

— Спочатку були слова. Перший куплет я написав ще у 2021-му році для проєкту Майстерня ЧГС, вони там не були використані, та я знав, що рано чи пізно їх десь застосую. Приспів і другий куплет були написані спросоння. Я прокинувся о 3:20 ночі з думкою: "На який біт мені покласти перший куплет "Псевдоцарства?".

— "Псевдоцарство". Чому вирішили так назвати?

— Назва-гротеск. Назва повністю описує всю "велич" нашого ворога. Я насміхаюсь, зневажаю та не визнаю ворога як державу. Весь їхній кіготь імперіалізму зламався, коли потрапив на наші землі. Цього разу, — як і кожна їхня спроба в історії зламати нашу культуру, — закінчиться суцільним крахом. Тільки тепер — назавжди. Я особисто планую побачити, як згоратиме москва.

— Де знімали?

— Частину кліпу зняли в селі Тайкури в костелі Святого Лаврентія, а друга частина знімалася по дорозі до Тайкур. Нам взагалі погода пішла назустріч, бо тоді тиждень були зливи, проте дощові хмари якимось дивним чином оминали нас.

— Які плани на майбутнє?

— В планах поїздка на Донеччину та Луганщину до наших воїнів з гуманітарною та культурною допомогою. Створення та поширення класних сучасних українських пісень, зйомки кліпів, подорожі звільненими територіями України. Планів багато. Команда постійно збільшується.

Фотоматеріали: Суспільне

Читайте також