Керівника управління освіти Рівного повернули на посаду після скандалу із закупівлею макаронів

У Рівному повернули до виконання обов'язків начальника управління освіти Богдана Туровича. Нагадаємо, посадовця тимчасово відсторонили через скандал із закупівлею макаронів для закладів освіти.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови за 10 березня 2023 року.

Нагадаємо, у лютому на Рівненщині розгорівся скандал через закупівлю макаронів для дитячих садочків. Тоді ЗМІ опублікували інформацію про тендер, за яким продукцію замовили по 128 гривень за кг. Разом із податками вартість склала 154 гривні. Тоді Богдан Турович прокоментував ситуацію та зазначив, що закупівля була проведена за ціною 109 гривень за кілограм.

Прокуратура розпочала розслідування за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

Внаслідок скандалу Богдана Туровича тимчасово відсторонили від посади. Однак, вже 10 березня міський голова Олександр Третяк підписав розпорядження про  повернення Богдана Туровича до виконання обов'язків начальника управління освіти.

Чиновник прокоментував ситуацію Суспільному:

"Так, службове розслідування завершено і мене поновлено у правах і обов’язках. Комісія не знайшла (порушень, - ред), дякувати Богу, все нормально. Але ще іде справа по лінії правоохоронних органів, то тут я коментувати нічого не можу".

Богдан Турович також пояснив, чому, на його думку, виникла ця ситуація:

"Наша оцінка - що недосконалі законодавчі акти з питань здійснення закупівель, а саме у визначенні ціни, з якої виходити на тендер. І від того виникла проблема, яка полягає в тому, що в договорі і специфікації була зазначена ціна гранична, але ж ми приймали і оплачували товар по середньостатистичній ціні, і підтвердження у нас є в накладній. От і вся проблема загальна".

Ми писали раніше: У Рівному після скандалу з макаронами перевірять всі закупівлі: начальника вже відсторонили

Читайте також