У Рівному після скандалу з макаронами перевірять всі закупівлі: начальника вже відсторонили

Ілюстративне фото

У Рівному через скандальну історію із закупівлею макаронів відсторонили начальника управління освіти Богдана Туровича. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Третяк. Наразі буде проведено службове розслідування щодо постачання продуктів до дитячих садочків.

В управлінні освіти Рівненської міської ради повідомляють, що тендер на закупівлю макаронів не відбувся, адже жоден підприємець не подав свою пропозицію.

"Коли не відбувається тендер - підписується договір з попереднім постачальником продукції. До моменту оголошення нового тендеру. На сьогодні ми формуємо тендерну пропозицію. По факту закупівлі, згідно розпорядження міського голови, формується комісія для службового розслідування. Склад комісії уточнюється", - зазначила заступниця мера Марина Кузмічова.

За її словами, за результатами службового розслідування будуть надані рекомендації щодо наступних дій. Розслідування планують провести за два-три тижні. 

Нагадаємо, у соцмережах викликала дискусії ціна закупівлі макаронів для дитячих садочків Рівного, а саме - 109 гривень за кілограм. Наразі вже придбано та оплачено товарів на понад 22 тисячі гривень.

Окрім макаронів, у міськосвіті планують перевіряти усі закупівлі за останній період.

"Сьогодні я провела нараду - буде визначено співробітника управління освіти, який має з'ясувати абсолютно всі закупівлі за останні місяці. Крім того, проаналізувати ринкові ціни на ці закупівлі і оприлюднити механізми, за якими формується ціноутворення", - говорить Марина Кузмічова.

Постачальником макаронів є ТОВ «Волинський екологічний продукт», які, за словами посадовиці, не вперше співпрацюють з управлінням освіти.

"Справді резонансна ситуація. Висновки ми всі робимо. Будемо проводити масу перевірок. Як по закупівлі харчування для дитсадочків, так і інших заклад. Я спілкувалася із постачальником. Єдине, на що він готовий піти - це відмовитися від тих закупівель і повернути бюджету кошти", - зазначає заступниця.

До слова, у Рівному та області є фірми-виробники макаронних продуктів, які працюють чи не на всю Україну. Однак, за словами Марини Кузмічової, управління освіти не може саме звертатися до підприємців та домовлятися про закупівлі. Постачальники надають пропозицію і формується тендер. Чиновниця каже, що відсутність пропозиції від місцевих виробників - питання до них самих. 

Читайте також