Хлопець із Рівного переміг у велогонках у Греції

Рівненський велосипедист Олександр Гудима став переможцем двох юніорських гонок, що проходили у Греції. Змагався рівнянин у маунтенбайку, в олімпійському крос-кантрі. Суперниками Олександра були гонщики з Греції, Італії, Іспанії, Франції, Словаччини, Білорусі, Ізраїлю, повідомляє Суспільне

Попереду у рівненського велогонщика аналогічні турніри у Туреччині та Іспанії. Потім – юніорські чемпіонати Європи та світу. Перегони у Греції для Олександра Гудими стали першими міжнародними стартами на новому велосипеді, придбаному наприкінці минулого року за майже 200 тисяч гривень з міського бюджету. Як розповів журналістам Суспільного Олександр, в середині другої гонки у нього виникли проблеми з велотуфлем, але це не завадило все ж фінішувати першим.

– Ми їхали чотири кола. На другому колі порвався шнурок в закрутці. Добре, що була друга закрутка, то вона тримала. Але було некомфортно їхати... Був в мене відрив хвилину. Тренер пропонував зупинитися, заклеїти, але я вирішив їхати далі, – додав велогонщик Олександр Гудима.

Тренер В'ячеслав Федорчук:

– Він показав, що готовий до тих завдань, які ми ставимо. Ми надіємося в цьому році закріпитися. Його включили в основний склад національної збірної, яка готується до Олімпійських ігор у Токіо. За віком він не може брати участь, але він з ними відкатує всі гонки. І всі чекають, що в 2024 році в Парижі він буде першим номером нашої команди.

Читайте також