"Хлопці — віддані, тато їх навчив воювати": на Франківщині прощались із двома братами, які загинули на війні

На Франківщині попрощалися із захисниками України — Романом та Леонідом Бутусіними. 

Це - два брати, які загинули за Батьківщину. 

Провести їх в останню дорогу прийшли тисячі людей. 

Батько полеглих Олег Бутусін розповідає, що його сини – Роман та Леонід підписали контракт із ЗСУ у 2020 році. Бійці воювали в зоні ООС, а також обороняли Україну від початку повномасштабного вторгнення російських військових, передає Суспільне. 

"Я бачив, як вони лежали, які у них були поранення. Бронежилет я поставив там. У бронежилеті — три дірки великокаліберного кулемета. Я землю забрав, бо вона була просякнута їхньою кров’ю. Я її забрав і висиплю на могилу. Там — земля, гільзи стріляні, магазини розбиті. Це для мене — святе все. Я знаю, що мої сини — в Бога прославлені, бо вони померли не боягузами, а героями", — каже Олег Бутусін.

"Діти надто чудові були. Це були неймовірні хлопці. Вони — послушні, виховані. Таких дітей послушних і вихованих у селі не було. Опора і надія. І коли вони пішли воювати, ми переживали страшно. Ми вірили до останнього, що їх знайдуть і вони будуть живі. Хлопці — віддані, тато їх навчив воювати, він їх навчив всього", — розповідає про Романа та Леоніда їхня сусідка Лариса Барабаш.

"Противник з величезними силами, з величезною перевагою у техніці, живій силі пішов у наступ з трьох напрямків. Хлопці боролися до кінця і загинули в бою. Вони разом були там і загинули в один час. Відбивалися дуже хоробро. Підбили ворожу БМП власноруч обидва, а надалі їх оточили, і там шансів уже не було", — каже побратим полеглих.

Побратим розповідає, через те, що населений пункт, який обороняли хлопці, був окупований російськими солдатами, братів майже місяць не могли знайти, а він до останнього сподівався, що Роман та Леонід живі.

Читайте також