Хостел та дитячий табір: у Рівному визначили місця для обсервації

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визначила два місця обсервації рівнян, які повернулися з-за кордону на батьківщину. На період карантину людей прийматимуть у хостелі «Гранат» в обласному центрі та у таборі «Електронік» неподалік Рівного.

За словами очільника міста Володимира Хомка, у хостелі обсервацію вже проходять четверо осіб. «Електронік» відкриють, якщо кількість новоприбулих зросте.

– У нас зараз є близько 50 місць у Рівному. Після Пасхи, можливо, будемо заселяти «Електронік» – у залежності в якій інтенсивності будуть надходити ці люди. Харчування відбувається за рахунок людей, перебування – за наш, – наголосив міський голова Рівного.

До слова, комісія з питань ТЕБ та НС визначила відповідальних за обсервацію у Рівному осіб. Це начальники місцевих управлінь охорони здоров’я, транспорту та зв’язку, освіти, а також заступник міського головаи Рівного Віталій Герман та начальник Рівненського відділу поліції Іван Теліга. Поліцейським доручили посилено контролювати місця обсервації та дотримання карантинних вимог.

Члени комісії затвердили також алгоритм дій медичного персоналу при направленні осіб до закладів обсервації. Списки осіб, які перетнули державний кордон і потребують обсервації, отримує Рівненський обласний лабораторний центр та передає центрам первинної медико-санітарної допомоги.

Читайте також