Хто лідирує на виборах голів ОТГ на Рівненщині?

На посаду голови Корнинської ОТГ, за попередніми результатами, лідером є Роман Горбатюк-Василейко, очільник Корнинської сільської ради. Він отримав перевагу над своїм конкурентом Антоном Кузьмичем. Про це журналістам UA: Рівне повідомила голова Корнинської сільської виборчої комісії Людмила Заремба.

Проте, відсоткову різницю між двома кандидатами на посаду голови ОТГ вона поки не назвала, пославшись на те, що нині комісія приймає протоколи і бюлетені з ДВК. Наразі члени СВК опрацьовують документацію з Тайкур, звідти найперше привезли протоколи і бюлетені. На черзі – дві ДВК з Колоденки.

Нагадаємо, 23 грудня у трьох нових об’єднаних територіальних громадах обирали голів та депутатів. Вибори пройшли у Корнинській та Дядьковицькій громадах Рівненського району, а також у Старосільській – Рокитнівського. 

У Корнинській ОТГ із зареєстрованих 6268 виборців проголосували 3404, тобто 54,2%, – повідомила голова СВК Людмила Заремба. У Дядьковицькій ОТГ, за даними голови СВК Валентини Карапузь, проголосували 2512 із 4094 зареєстрованих. А в Старосільській ОТГ із 4823 зареєстрованих проголосували 3406 виборців, – зазначив голова СВК Сергій Чурилович.

Лідером на посаду голови Дядьковицької ОТГ є Людмила Вітковець, вчителька початкових класів Дядьковицької НВК «школа-сад».

Такі попередні результати учорашнього голосування озвучила голова Дядьковицької СВК Валентина Карапузь. На другому місці, з її слів, із відривом у більш ніж сто голосів – Сергій Пророк, за ним Віталій Корейко. Наразі у СВК надійшла уся виборча документація з дільниць. Першою протоколи і бюлетені о пів на другу ночі привезли з Пересопниці, це найменша дільниця, де проголосував 51 виборець. О 7:00 прийняли протоколи і бюлетені з останньої, Верхівської, ДВК.

На посаду голови Старосільської ОТГ лідирує Михайло Кузьмич.

На трьох виборчих дільницях він отримав перевагу над своїм конкурентом Григорієм Ковальцем.

Як повідомив голова Старосільської СВК Сергій Чурилович, за Михайла Кузьмича, який є начальником відділу освіти Рокитнівської РДА, проголосував 781 виборець. За його конкурента – 688. Наразі Старосільській СВК залишилося прийняти протоколи і бюлетені з однієї дільниці. Це Дроздинська ДВК. Після цього, члени СВК почнуть опрацьовувати виборчу документацію.

У Дядьковицькій виборчій комісії порахували голоси за кандидатів на посаду голови об'єднаної територіальної громади.

За даними голови СВК Валентини Карапузь, лідирує Людмила Вітковець, вчителька початкових класів Дядьковицької НВК «школа-сад». За неї проголосували 933 виборці. Друге місце посів Сергій Пророк. У нього – 803 голоси. Третій результат – у Віталія Корейка, за якого проголосували 523 виборці.

Загалом, на посаду голови Дядьковицької ОТГ було 6 кандидатів.

Наразі члени комісії почали рахувати голоси за кандидатів у депутати сільської ради. У цьому списку, зі слів Валентини Карапузь, було 102 претенденти. Всього у голосуванні взяли участь 2512 виборців.

У Старосільській виборчій комісії озвучили попередні результати виборів. На посаду голови об'єднаної територіальної громади було два кандидати. Як повідомив голова Старосільської СВК Сергій Чурилович, у Михайла Кузьмича 1501 голос. Його конкурента, Григорія Ковальця, підтримали 1319 виборців.У списку кандидатів у депутати сільської ради було 78 кандидатів. З-поміж них обрали 22. Старосільську сільську раду, зі слів Сергія Чуриловича, сформували 8 представників БПП, 6 депутатів – від Батьківщини, один – член Радикальної партії Олега Ляшка, решта – самовисуванці.

У Корнинській виборчій комісії наразі ще триває підрахунок голосів. Зі слів її голови Людмили Заремби, вони досі не отримали всіх бюлетенів від ДВК із Загорощі.

Читайте також