Художника з Рівненщини посмертно нагородили орденом Героїв Небесної Сотні

http://www.rv.gov.ua

Президент Петро Порошенко посмертно відзначив орденом Героїв Небесної Сотні громадського активіста з Рівненщини - учасника Революції Гідності Тараса Більчука. Повідомляє сайт Рівненської ОДА.

Глава держави передав нагороду доньці активіста Наталії під час відкриття виставки, присвяченої учасникам Революції Гідності – творчим особистостям «Переведи мене через Майдан».

Президент зауважив, що організація сьогоднішньої мистецької події є ініціативою та заслугою побратимів і рідних активного учасника Революції Гідності, а також студентської Революції на граніті художника Тараса Більчука.

«Тарас, на жаль, пішов від нас минулого року. Світлину цього зрілого чоловіка з розбитою і скривавленою головою в оточенні силовиків бачив кожен, хто цікавився подіями 2014 року - як в Україні, так і за її межами. Навмисне кажу не «фото», а «світлина» - щоби таким чином нагадати, якою надзвичайно світлою людиною був Тарас», - зазначив Глава держави.

Президент наголосив, що картини Тараса Більчука про Україну розійшлися світом - його роботи побачили в США, Канаді, Японії, Франції, Парагваї, Швеції, Польщі, Англії.

У свою чергу, донька Наталія Більчук подякувала за відзнаку батькові.

«Коли мій тато творив, то він це робив від душі. Деякі з робіт були як реліквія української історії, інші - створенні тим вогнем і любов’ю, яку він відчував до України», - розповіла вона.

За її словами, Тарас Більчук був справжнім патріотом України і ніколи не залишався осторонь, коли його країна потребувала допомоги.

«Нехай Бог береже Україну і наших всіх Героїв», - зазначила Наталія Більчук.

Читайте також