"Хвилинка доброти" для дітей із Клеванського інтернату

Фахівці служби зайнятості дарували добро та радість вихованцям Клеванської санаторної школи-інтернату.
88 грудня 2017 року фахівці Рівненського районного центру зайнятості спільно з Рівненським центром професійно-технічної освіти державної служби зайнятості вирушили до КЗ "Клеванська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІІ ст." Рівненської обласної ради з метою проведення профорієнтаційної акції «Хвилинка доброти» для діток із захворюваннями серцево-судинної системи.

Відкрила захід заступник директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко:

«Щороку напередодні новорічних та Різдвяних свят ми відвідуємо середні навчальні заклади для того, щоб подарувати добро й радість їх вихованцям. Ось і сьогоднішній захід став доброю нагодою ознайомити вас з нашим навчальним закладом та з тими професіями, яких там навчають».

Усі охочі мали нагоду подивитися та взяти участь у цікавих майстер-класах, зокрема, зачісок, візажу. Слухачі, які проходять навчання за цими професіями, зробили хлопчикам сучасні стрижки, а дівчаткам елегантні зачіски та стильний макіяж. Діти зізнавалися, що чують про Рівненський ЦПТО вперше, проте від сьогоднішнього заходу отримали нові та приємні враження.

Учнів 9-11 класів запросили на профурок «Твій вибір – твоє професійне майбутнє», який провела начальник відділу активної підтримки безробітних Світлана Жовнір.

Старшокласникам розповіли про важливий крок у житті кожного з них – вибір професії, до якого треба підійти з великою відповідальністю, адже від правильного вибору залежить місце кожного серед людей, задоволення роботою, фізичне і моральне здоров`я, радість та щастя.

Не оминули увагою і формулу та правила вибору професії, а також охарактеризували основні помилки, яких найчастіше допускають під час професійного вибору, породжуючи в молодої людини невпевненість в собі та призводячи до розчарування.

Задля виявлення мотивів, інтересів, схильностей та здібностей учнівської молоді до опанування тієї чи іншої професії, присутнім рекомендували пройти профдіагностичне тестування у центрі зайнятості або на інтернет-порталі «Моя кар’єра». Для кращого сприйняття інформації школярі переглянули анімаційні відеоролики профорієнтаційного спрямування.  Старшокласників ознайомили з послугами служби зайнятості, ринком праці регіону, умовами, можливостями та напрямками професійного навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Фахівці служби зайнятості впевнені, що проведений захід зацікавив дітей. Їхні щирі посмішки стали запорукою вдало проведеної, змістовної роботи. Адже посмішка є найпростішим проявом людської доброти з далекосяжними наслідками.

 

Читайте також