Кидається навіть на дітей: у Рівному мешканці будинку скаржаться на агресивного пса

У Рівному мешканці будинку на вулиці Буковинській скаржаться на безпритульного пса, який, нібито, агресивно поводиться.

Пост про те, що тварина вже кусала місцевих жителів, опублікувала у мережі Юлія Стефанішина.

За словами жінки, проблема із безпритульним собакою виникли ще у листопаді минулого року. 

"У нас в дворі по вулиці Буковинська буд 16 та 16 а (маємо спільний двір) приблизно з квітня минулого року живе пес. Пес досить великий (метис хаскі). Небайдужі люди годували собаку, прихистили її в дворі і навіть поставили йому буду. Поки був пес малий по віку, проблем не було. Коли увійшов в період статевого дозрівання, почав проявляти вибіркову агресію до старших людей, дітей і навіть малюків", - пише жінка.

За словами рівнянки, перші випадки агресивної поведінки помітили в кінці осені минулоріч. Спочатку мешканці просто обурювались у чаті будинку, а потім напади собаки, за словами жінки, зафіксували камери відеоспостереження. Голова ОСББ Гарбариніна Наталія Василівна зверталась до комунальних служб з повідомленнями про укуси перехожих собакою та проханням відловити його для подальшої стерилізації та вакцинації. 

Юлія Стефанішина зазначає, що після випадку нападу на дитину мешканці будинку навіть зібрали кошти на стерилізацію та вакцини для тварини. Однак, прохання відловити собаку тривалий час ігнорували.

Журналісти "Рівне Медіа" запитали у керівника КАТП-1728 Сергія Марчука, чому склалась така ситуація.

Чиновник пояснив, що підприємство дійсно працює над відловом безпритульних тварин для стерилізації. Однак, вакцинацією вони не займаються.

"Стерилізація проводиться лише при умовах плюсової температури на вулиці. Тварину відловлюють, везуть до спеціалізованих закладів для стерилізації - на це оголошують закупівлю. Потім на тварину чекає перетримка", - зазначив пан Марчук.

За його словами, після усіх необхідних процедур тварину відпускають на її попереднє місце перебування, оскільки притулку у місті немає. У стерилізаційному центрі собаки перебувають два тижні.

Сергій Марчук зазначив, що до настання тепла комунальники не мають змоги вирішити дану проблему. Винятком є лише приватна ініціатива рівнян, які готові взяти собаку додому на перетримку.

 

Яна Мельниченко

Читайте також