Коли у Рівному розпочнеться опалювальний сезон?

фото ілюстративне

Кабмін визначив дату початку опалювального сезону в Україну. Подавати тепло до домівок мають з 15 жовтня, однак рівнянам цього не варто очікувати. Опалювальний сезон у місті розпочнеться тоді, коли впродовж трьох днів температура повітря становитиме менше 8 градусів тепла.

"Я дивився прогноз і в наступний вівторок ще буде +21 градус. Погодьтесь, включати опалення в +21 градус тепла вдень - це просто злочин. Якщо буде холодно вночі, в нас є можливість затопити в лікарнях і в пологовому будинку окремо, там є свої котельні. У школах і дитсадках вночі ніхто не знаходиться, а вдень +21," - розповів міський голова Рівного Володимир Хомко в ефірі телеканалу "Сфера-ТВ".

Відтак, зважаючи на прогнози синоптиків, до кінця жовтня у Рівному очікують теплу погоду з середньою температурою близько 20 градусів вище нуля. Тож, очевидно, опалювальний сезон у Рівному розпочнеться лише наступного місяця - за умови, що температура повітря суттєво зменшиться.

Технічних проблем із початком опалювального сезону у Рівному - немає. Відтак, старт підключення тепла залежатиме лише від погодніх умов.

До слова, як повідомив директор ТОВ «Рівнетеплоенерго» Степан Коропецький, тарифи на теплопостачання з початком опалювального сезону зростуть.

Читайте також