Колишніми працівниками Рівненського слідчого ізолятора займеться НАБУ та поліція

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки умисного неподання декларацій 11-ма посадовцями. Суб’єктам декларування було повідомлено про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали.

Серед осіб, які порушили вимоги закону, суддя у відставці апеляційного суду Дніпропетровської області, яка не подала декларацію після звільнення за 2017 рік. Відповідний обґрунтований висновок буде направлено до НАБУ.

Також ознаки неподання декларацій виявлено в діях колишніх працівників Арбузинської, Херсонської, Білозерської, Білоцерківської виправних колоній, Луцького та  Рівненського слідчих ізоляторів, а також Кропивницької та  Івано-Франківської установ виконання покарань. Колишні посадовці не подали декларації перед/після звільнення.

Щодо таких випадків НАЗК повідомить територіальні органи Національної поліції для здійснення досудового розслідування.

Умисне неподання суб’єктом декларування декларації карається штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (стаття 366-1 ККУ).

Зазначаємо, що затвердження  обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Пресслужба НАЗК

Читайте також