Колишній райвійськком Рівненщини теж просився на волю

Колишній керівник райвійськкомату на Рівненщині Віталій Козачук знову оскаржив свій запобіжний захід. 

Нагадаємо, експосадовця підозрюють у співучасті у побитті підлеглого разом із колишнім обласним комісаром Сергієм Луцюком. Повідомлялось, що керівник обласного ТЦК бив військового битою, а районний комісар все це знімав на телефон. 

Посадовці також змушували потерпілого ставати навколішки та вимолювати пробачення. 

Під час обшуку у Віталія Козачука знайшли 8 пакетів із речовиною, схожою на амфетамін. Сам він на суді казав, що не знає, як вони у нього опинились. 

До слова, посадовець уже вдруге оскаржував свій запобіжний захід. Тепер захисники Козачука подали скаргу на ухвалу слідчого судді від 20 вересня про продовження запобіжного заходу ще на два місяці. 

Адвокати підозрюваного просили скасувати ухвалу суду й призначити їхньому підзахисному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

З цього приводу виступив й сам підозрюваного, який брав участь у засіданні через відеозв'язок. Зокрема заявив, що "його донька не має, що їсти". 

- Моя донька, яка є підлітком, дзвонить моїй матері та каже: "Бабуся, у мене немає, що їсти". Мене позбавили права допомагати дитині. Тобто право виховання дитини я поклав на своїх батьків, - говорить підозрюваний. 

При цьому судді він розповів, що не проживає із донькою вже 3-4 роки. Але, мовляв, "допомагав дитині фінансово та підтримував з нею спілкування". 

- Але зараз всі рахунки мої заблоковані, зарплату не нараховують. І донька дзвонить батькам, - додав він. 

Коли ж суддя Полюхович запитав про дружину посадовця, то той відповів, що "деколи у неї немає коштів, щоб забезпечити дитину". 

Крім того підозрюваний побідкався, що "немає чим сплачувати оренду за квартиру у Рівному". 

Як сказав на суді прокурор спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону Микола Кляпко, на сьогодні ризики, які могли б перешкодити досудового розслідуванню, не зменшились: це можливе переховування підозрюваного, вчинення тиску на потерпілого та свідків тощо. 

- Також під час досудового розслідування задокументовано 5 епізодів злочинної діяльності Козачука. Це вчинення разом з іншим військовослужбовцем тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинений повторно, ред). Козачуку було вручено підозру у цьому злочині, - сказав прокурор. 

При цьому стосовно неповнолітньої доньки він повідомив, що, за його інформацією, дівчинка справді проживає з дружиною посадовця. При цьому до правоохоронців звернень стосовно скрутного становища сім'ї підозрюваного не було. 

Перед оголошенням рішення підзрюваний заявив, що "ніяких втручань у слідство не здійснюватиме", дав "слово офіцера достойно себе поводити" та "дотримуватись всіх умов запобіжного заходу". 

Проте, повернувшись з нарадчої кімнати, колегія суддів все ж відхилила клопотання захисників Козачука та залишила підозрюваного під вартою. 

Раніше таке ж рішення прийняли й стосовно колишнього обласного комісара Сергія Луцюка. 

Читайте також: Посадовцю Рівненського райвійськкомату повідомили про підозру у постачанні наркотиків своєму шефу