"У стартових шести турах ми вже не добрали п’ять-шість очок", - захисник "Вереса"

Захисник рівненського "Вереса" Семен Вовченко поділився очікуваннями від майбутньої гри проти "Інгульця". 

- Семене, як оцінюєш старт сезону у виконанні команди? Чи могли розраховувати на більшу кількість очок? 

- Старт сезону вважаю не дуже вдалим. На мою думку, у стартових шести турах ми вже не добрали п’ять-шість очок. Програвали там, де могли грати внічию, або й перемагати.

- У попередній домашній грі Верес поступився Лівому Берегу. Що сталося у тій грі? Адже команда вела в рахунку і до певного моменту контролювала матч. 

- Та гра з Лівим Берегом - це досі дуже болюча тема для всієї команди. Ми справді повністю контролювали гру, перемагали. Мали багато моментів, які не реалізували. Не забили пенальті. Арбітр не зарахував два наших м’ячі. Мабуть, після перерви, коли пропустили у власні ворота - підсіли психологічно.

- Чи можна порівнювати матчі з Лівим Берегом і Поліссям? Адже в обох команда вела в рахунку і зрештою програла.

- Я б не став порівнювати ці матчі. Кожен суперник має свій стиль гри. До кожного ми підходимо по-різному. Хоча, так - в обох матчах ми точно заслуговували на більше, ніж поразка. В обох цих поєдинках ми точно награли на більше, ніж один гол. Після матчу з Поліссям головний тренер команди Олег Миколайович Шандрук вже говорив, що нам десь не вистачає цілісності - не можемо провести усі дев’яносто хвилин на однаково високому рівні. Потрібно більше працювати над собою.

- На старті сезону ти відіграв без замін в усіх семи офіційних матчах, включаючи кубковий. Як можеш прокоментувати власну гру? 

- Не хочу коментувати власну гру. Для цього є тренерський штаб. Тренери визначають стартовий склад на гру. Моє завдання - працювати на тренуваннях, доводити своє право виходити у старті і віддаватися на максимум у грі.

- Як оцінюєш взаємодію на полі з Романом Гончаренком? Як загалом змінився рівень конкуренції за місце в основі в новому сезоні? 

- Вважаю, що ми добре зігралися. Адаптація вже пройшла. Ми ще з літніх зборів граємо в парі у центрі захисту і вже звикли один до одного. Ефективно комунікуємо на полі, розуміємо один одного. Вважаю, що знайшли, що називається, спільний знаменник у грі.

Щодо рівня конкуренції в команді - він на тому ж високому рівні, що в минулому сезоні. Кожен хоче грати, кожен працює на тренуваннях, щоб заслужити на місце у стартовому складі.

- Попереду - домашня гра з Інгульцем. У червні 2023-го твій переможний гол в матчі з Інгульцем допоміг Вересу залишитися в УПЛ. Пригадай ту гру. Які емоції та спогади залишилися? 

- Пам’ятаю ту гру. Були суперечливі емоції. Хоча й перемогли тоді - ця перемога гарантувала нам лише перехідні матчі. Дуже сподівалися на перемогу Динамо над Металістом 1925 у паралельному матчі. На жаль, цього не сталося. Тому було певне розчарування. Але, зрештою, у перехідних матчах ми зуміли зберегти місце в еліті, здолавши запорізький Металург.

- Як вважаєш, чого очікувати від Інгульця у найближчій грі? Наскільки непросто буде Вересу? 

- Від Інгульця очікую агресивної силової гри. Буде багато боротьби на полі. Наш тренерський штаб детально вивчає суперників. Про слабкі та сильні сторони у грі цієї команди говоритимемо на теоретичному занятті.

- Наскільки важливою, на твою думку, є роль вболівальників у домашніх матчах команди?

- Ця роль дуже важлива. Наші вболівальники викладаються на максимум, створюють неймовірну атмосферу на матчах. Ми відчуваємо підтримку навіть у тих матчах, в яких не вдається перемогти. Ця підтримка - особлива. Це мотивує. За це, звісно, величезна подяка.