Кому з мешканців Рівненщини тепер обмежать в`їзд у Польщу?

фото ілюстративне

Польща має на меті, обмежити в’їзд заробітчан, які не пройшли вакцинацію від кору, оскільки у країні розгулялась страшна інфекція. Влада вимагатиме в іноземців отримати необхідне вакцинування. Про це пише сайт vse.rv.ua

Міністр здоров’я Лукаш Шумовський підтвердив, що у його відомстві триває робота над проектом, що заборонятиме в’їзд до Польщі нещепленим громадянам третіх держав.

"Польські громадяни в безпеці. Вакцинація понад 95% захищає нас від епідемії", – запевнив міністр Лукаш Шумовський.

Цю заяву також прокоментував головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас сказав:

"Нині ми спільно з міністром внутрішніх справ та адміністрації працюємо над опрацюванням якихось раціональних правил. Однак це має відбуватися дуже тактовно. В Польщі є кір, занесений з-за кордону, а свого кору ми не маємо вже декілька років. Хотілося б зберегти статус країни, вільної від кору",- зазначив головний санітарний інспектор. 

Також польська влада вимагатиме робити щеплення тим іноземцям, які перебувають на території країни протягом тривалого часу.

Особливо гостро питання з вакцинацією стоїть стосовно осіб, що працюють з дітьми.

Додамо, дітей, які не мають необхідних щеплень не допустять до навчального процесу. Відповідну заяву зробили у Міністрестві охорони здоров’я Ураїни. Винятком може бути лише протипоказання лікаря проти вакцинації окремої дитини.

Читайте також