Корм для кошенят: як вибрати найкращий для здоров`я та росту?

Збалансований раціон – це можливість підтримати здоровий ріст та розвиток вашого юного пухнастика. Про якісний корм власник повинен подбати заздалегідь, тому варто ознайомитися зі складовими, без яких не обійтись. Якісний корм для кошенят завжди містить натуральні інгредієнти, вітаміни й правильне співвідношення всіх важливих елементів. Проте, універсального рішення для всіх котів немає, тому при виборі варто враховувати особливості свого кошеняти. 

Які інгредієнти відповідають за ріст кошеняти?

Якісний корм повинен підтримувати не лише розвиток, а й привабливість пухнастого. Корм Optimeal містить вітаміни й мінерали, які допомагають підтримувати імунну систему та забезпечити здорову шкіру та блискучу шерсть.

Високий вміст білка сприяє здоровому росту м'язової маси та міцності кісток і зубів вашого кошеняти. Крім того, у збалансованому раціоні українського виробника, спостерігається ідеальне співвідношення жирів та вуглеводів, які необхідні для забезпечення енергії та активності вашого улюбленця.

Жири є важливим джерелом енергії для маленьких котів та дбають про здорову шкіру й шерсть. Вони також допомагають у засвоєнні жиророзчинних вітамінів, які сприяють здоров'ю тварини. Водночас вуглеводи допомагають підтримувати нормальний рівень глюкози в крові та оптимальну роботу травної системи.

Крім того, спеціально розроблені гранули сухого корму Optimeal для кошенят легко розгризаються, сприяючи здоровому травленню та підтримці здоров'я шлунково-кишкового тракту.

Переваги високоякісного корму

Основна перевага високоякісного корму полягає в його здатності забезпечувати повноцінний комплекс живлення. Такий раціон корм містить всі необхідні поживні речовини, вітаміни, мінерали та інші корисні компоненти, які допомагають забезпечити здоров'я і добробут вашого улюбленця.

Серед переваг — легка засвоюваність інгредієнтів. Це допомагає забезпечити ефективне засвоєння корисних речовин, що своєю чергою підвищує загальний стан здоров'я тварини.

Крім того, високоякісний корм пропонує широкий вибір інгредієнтів, які враховують харчові уподобання та специфічні потреби тварини. Багато виробників високоякісного корму ставлять додатковий акцент на вибір інгредієнтів, які враховують особливості конкретної породи, вік, розмір та здоров'я тварини. Для кошенят, наприклад, пропонуються спеціальні лінійки, які допомагають їм інтенсивно рости. 

Що додатково варто враховувати при догляді за кошенятами?

При догляді за кошенятами, окрім правильного харчування, важливо враховувати кілька інших аспектів, що сприяють їх здоров'ю. Перш за все, це соціалізація — процес знайомства з навколишнім середовищем, іншими тваринами та людьми. Важливо навчати кошенят соціальним навичкам та показувати їм, як поводитись в різних ситуаціях.

Також варто приділяти увагу фізичним вправам та активності для кошенят. Грати з ними, надавати можливість для руху та ігор, що сприятиме розвитку їх координації та м'язової сили. До речі, залежно від рівня активності тварини, може підбиратися більш калорійним корм, щоб надати пухнастику необхідної сили та енергії. 

Догляд за зовнішнім виглядом також є важливою частиною. Регулярно очищати вуха, стригти кігті, та доглядати за шерстю для підтримки здоров'я та чистоти тварини. 

Висновки

Якщо ви хочете подбати про своє кошеня та забезпечити йому комфортне самопочуття, першочергово подбайте про якісний раціон. Готові корми — це зручно, ефективно та корисно. Головна задача власника полягає у тому, щоб обрати раціон, який складається з натуральних компонентів та не містить штучних барвників. Обов?язково потрібно враховувати вік тварини, а після досягнення дорослого віку, необхідно змінити раціон. Харчування котів в різних періодах життя відрізняється, оскільки змінюються і їх потреби. У будь-якому випадку, обирайте якість, оскільки це допоможе запобігти відвідинам ветеринара через виникнення проблем зі здоров?ям. Optimeal пропонує корм для кошенят, який потурбується про їх активний розвиток та підтримку загального стану здоров?я.

 

Читайте також