Кремль призначив нового командувача наступом на Україну: має досвід роботи в Сирії

Росія реорганізувала командування своїми операціями в Україні, зокрема командувачем наступу було призначено генерала Олександра Дворнікова. Він має великий досвід роботи в Сирії. 

Про це пише BBC

Зазначається, що між російськими силами, які вторгнулись в Україну 24 лютого, не було координації. Керівництво ними здійснювалося по кожному напрямку окремо.

"Була справді погана координація між цими різними командуваннями", – сказав західний чиновник, додавши, що російські війська ніколи не навчалися працювати таким чином.

Нині ж операцією керує командувач Південного військового округу - генерал Олександр Дворніков. Зазначається, що він має великий досвід російських операцій у Сирії.

Західні чиновники заявляють, що російське командування проводить поетапне відправлення нових російських сил на Донбас, замість того, щоб зробити паузу та дати військовим належним чином перегрупуватися.

Вважається, що Росія має трохи менш як 100 батальйонних тактичних груп, доступних для операцій, після того, як вони були відновлені після боїв.

"Якщо Росія не зможе змінити свою тактику і не буде набагато ефективнішою у використанні всіх інструментів на свою користь, якщо їй це не вдасться зробити, тоді їм буде важко досягнути успіху навіть у цих обмежених цілях, які вони встановили", - сказав західний чиновник.

Читайте також