Куди поїхати рівнянам на вихідних: Березнівський дендропарк (ФОТО)

Березнівський дендрологічний парк загальнодержавного значення заснований Березнівським лісовим коледжом 1979 року з метою збагачення, збереження місцевих та інтродукованих видів і різновидностей дерев та чагарників, а також формування бази науково-дослідницьких робіт з вивчення і збагачення лісової флори в Українському Поліссі. Пише Березнівщина туристична.

13.02.1989 р. парк віднесено до державних дендрологічних парків України.

Він має площу 29,5 га, нараховує 1150 видів дерев і чагарників, в тому числі 890 видів і форм деревних рослин.

В колекціях дендропарку найбільше видів за походженням із Китаю, Японії, Кореї (157 видів), Північної Америки (196), Європи (153), Далекого Сходу (100), Кавказу (48), Середньої Азії (54).

В парку 7 км оглядових доріжок. В основу розміщення дерев і чагарників покладене поєднання ботанічно-географічного та систематичного принципів. Наприклад, у березовому гаю зібрано 45 видів і форм берези з різних континентів, у саду жасминів – близько 25 видів і сортів, у сірінгарії – 24 види бузку, на ділянці зібраних екзотів – 40 видів дикорослих троянд, 20 видів глодів та ін.

Серед рослин Північної Америки (їх в колекції парку близько 200 видів) цікаві клен сріблястий, акація мексиканська, різновиди американської сосни, ялини, туї західної. Серед рослин Японо-Китайського регіону – модрина японська, вільха японська, груша Каллера.

Березнівський дендропарк створений завдяки зусиллям і ентузіазму викладачів і студентів Березнівського лісового коледжу.

Читайте також