Кухар із Рівненщини здійснила свою мрію

Мрія рівненського кухаря здійснилася!

Людмила Брицька через великий конкурс не вступила свого часу до омріяного закладу, проте не здалася: знання, навички і досвідвона здобувалаза роботою, на кухні дитячого садка, біля плити вдома…Час збігав, а мрія стати професійним, кваліфікованим кухарем не полишала. Коли дізналася про унікальну можливість підтвердити свою майстерність на базі Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, не вагаючись подала заяву.

Оцінювання результатів неформального навчання кухарів навчальний заклад Рівненської служби зайнятості проводить вже декілька років. За цей період близько 70 кухарів-самоучок зуміли здобути професійну кваліфікацію та отримати свідоцтво державного зразка. На базі РЦПТО побували кухарі не лише з Рівненщини, тут демонструють професійні здібності робітники Хмельниччини, Закарпаття, Львівщини, Волині, Тернопільщини, Запоріжжя, Житомирщини…У РЦПТО ДСЗ серед кваліфікаційної комісії - досвідчені кухарі та ресторатори, отож рівень підготовки претендентів оцінюється фахово та об’єктивно.

Голова комісії Аліса Хагенбрух (Кейтерингова компанія «Кульбаба») наголошує:

«Серед кухарів найкращі результати показують ті, хто обрав професію серцем, хто щоденно дарує людям не лише смачні страви, але й частку душі. Саме віддані професії, закохані у професію, ініціативні та сміливі можуть рухатися вперед, дивувати апетитними сюрпризами навіть у звичайнісінькому меню!».

Рівнянка Людмила Брицька порадувала членів комісії добрими теоретичними знаннями та почастувала якісними виробами: овочевим супом із локшиною, м’ясним рулетом, картопляним пюре, варениками з м’ясом та солодким омлетом із варенням. Бездоганне дотримання рецептур, акуратність, впевненість, оперативність допомогли кухарю впоратися із завданням на достойному рівні. Старший майстер РЦПТО Майя Сульжик коментує:

«Іспит у претендентів відбувається у два етапи – теорія і практика, що дає можливість підтвердити професійну кваліфікацію, а ще – попрацювати в умовах сучасного виробництва. Навчальна кухня-лабораторія дозволяє кухарям чітко налагодити процес приготування кваліфікаційних виробів, використати новітнє обладнання, інвентар, посуд, сприяє творчому підходу до подачі страв та відкриває нові можливості професії».

 

Читайте також