"Кухня 24 ліцею вразила": у навчальному закладі Рівного перевірили якість харчування

Нещодавно у їдальні ліцею №24 у Рівному провели перевірку - аналізували обладнання, меню та кейтерингову доставка харчів.

Перевірку провела заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова та опублікувала результати у Фейсбуці.

"Ви знаєте, що таке педантична чистота? Кухня 24 ліцею вразила. Відсутність ремонту - не завада наявності абсолютної чистоти. Дякую підприємниці Вірт Світлані Василівні та її команді за такі високі стандарти", - написала чиновниця.

У даному навчальному закладі працюють два підприємця. Один готує в школі, оскільки виграв аукціон на оренду приміщення. Другий виграв тендер на пільгове харчування і організовує кейтерингову доставку. Місцевий бюджет оплачує харчування пільговим категоріям.

Тож, під час огляду обладнання їдальні було відзначено, що значна його частина - нова. 

"Не вистачає пароконвектомату та було б добре докупити ще одну нову піч. Наразі користуються новою та старою. Звісно, потребують посудомиючих машин... Вже не в першій школі зустрічаю проблему з вентиляцією. Часом, відносно нова вентиляція працює дуже погано. Причин декілька. Халатність попереднього виконавця-підрядника, котрий монтував вентиляцію, не враховуючи стандартів. Або ж проблема задавнена відсутністю коштів", - пояснила Кузмічова.

Щодо меню, то було представлено 2 салати на вибір, суп, гречану кашу або макарони, відбивну або котлету. На десерт - печиво або фрукти.

Як повідомила Марина Кузмічова, кейтерингову послугу надає ТОВ "Рамедас". Медсестра в школі постійно контролює вагу страви та проводить температурний скринінг.

"Були проблеми з невідповідністю температури пропонованої страви, особливо у зимовий період. Після неодноразових звернень до підприємця, ситуація покращилась", - додала заступниця.

Читайте також: У одному із ліцеїв Рівного завершили ремонт санвузлів: показали фото результатів

Читайте також