Куля снайпера вбила Героя: сім‘я загиблого захисника з Рівненщини отримає кошти на житло

Андрій Волос - фото з архіву 2018 року

Очільник області Віталій Коваль розповів історію родини полеглого захисника Андрія Волоса. яка отримає допомогу від держави. Зокрема, громадяни отримають кошти на купівлю власного житла.

Воїн загинув в бою зранку 28 червня 2018 року, коли противник відкрив вогонь із мінометів, АГС та великокаліберних кулеметів по селищу Південне, що на північний схід від окупованої Горлівки. Коли під прикриттям вогню впритул до містечка наблизився диверсійно-розвідувальний загін бойовиків, наша резервна група вступила у бій, її командир дістав смертельне поранення.

Під час евакуації командира старший солдат Андрій Волос прикрив його собою та зазнав важкого поранення — куля снайпера пройшла між пластинами бронежилета і влучила у серце.  Того ж дня Андрій помер дорогою до шпиталю.

Йому посмертно присвоєно звання «Герой України».

У той час вдома, в селі Жалин (колишнього Костопільського району) у бійця залишилася вагітна дружина, з якою він взяв шлюб лише за три місяці до своєї загибелі.

Цього ж 2018 року у дружини Героя України Юлії Волос народився син — Денис Андрійович. На жаль, хлопчик ніколи не побачить свого батька.

Сім’я Героя України потребувала розв’язання цілої низки соціально-побутових проблем, в тому числі забезпечення житлом.

Читайте також