Квадрокоптер, блокпост та охорона: як у Рівному контролюватимуть кладовища у Поминальну неділю

Фото - ілюстративне/відкриті джерела

Цьогоріч у Рівному не буде традиційних вшанувань померлих у першу неділю після Великодня. Поминальні заходи перенесли на кінець травня та початок травня. Попри це, в обласному центрі будуть здійснюватись посилені заходи контролю над дотриманням рівнянами карантинних вимог.

Міський голова Рівного Володимир Хомко зазначив, що охорона кладовищ буде здійснюватись за допомогою квадрокоптерів, а також контролю з боку поліції та громадських формувань. Особлива увага буде сконцентрована на найбільшому кладовищі міста – «Новому» (Молодіжне).

– Поліція знає, що робити: на розвилці буде стояти блокпост, автобуси не будуть їздити. Якщо з ночі прийде займе місце хтось один, то це не смертельно. Але квадрокоптер буде облітати кладовище, будемо дивитись хто з якого боку заходить. Якщо людина цивілізована і розуміє, що ми це робимо для користі справи, то для чого це порушувати і йти саме в той день, якщо можна це зробити поза межами карантину. Особисто я так і буду робити, хоча в мене теж там поховані рідні, – додав Володимир Хомко.

Нагадаємо, у переддень та на Поминальну неділю у Рівному призупинять рух громадського транспорту. Курсуватиме лише частина тролейбусів та маршруток, які довозитимуть на роботу медиків.

Читайте також