Лавочки у стилі лофт, вмонтовані урни та захист від блискавок: як у Рівному помпезно відкривали нову літню естраду (ФОТО+ВІДЕО)

У неділю, 3 червня, у Рівному урочисто відкрили оновлену літню естраду у парку культури і відпочинку ім. Т.Шевченка, в народі знану як «Зеленка». Таким чином у парку відкрили літній музичний сезон, адже саме у перші вихідні червня у Рівному вже традиційно щороку стартує фестиваль вуличної музики просто неба «Рівне. Літо. Музика

Поглянути на нову «Зеленку» прийшло більше сотні рівнян.

Відкрив урочистості з нагоди відкриття літньої естради після капітального ремонту золотий голос Рівного, суперфіналіст проекту «Голос країни» Микола Бобрик. Він виконав відому пісню Алессандро Сафіна «Luna Tu». Під час його виступу на сцені танцювали учасники зразкового ансамблю сучасного танцю «Сузір’я Едельвейс».

Одразу після цього на сцену вийшов міський голова Рівного Володимир Хомко, який урочисто перерізав червону стрічку. В цей момент на глядачів чекав сюрприз – по обидва боки сцени пройшов «золотий» дощ з конфеті.

Крім цього, під час урочистого відкриття літньої сцени діти випустили у небо 111 повітряних кульок – саме стільки, скільки років налічує парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка. А наприкінці урочистої програми кожен бажаючий міг взяти участь у квест-грі та позмагатися за головний приз – гіроборд.

- Як виявилося, я - ровесник цієї естради, також з 1957 року. Уявіть собі, що я відчуваю, коли її відкриваю! Я прекрасно пам’ятаю цю сцену з 60-х років, пам’ятаю, коли тут транслювали фільми, коли проводили вікторини. Мені дуже хотілося б тепер, щоб ця територія навколо літньої естради стала у Рівному центральним тусовочним місцем у вихідні дні для містян, - зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

До слова, це лише перша черга реконструкції літньої естради, на яку витратили 3 млн 200 грн. Другу ж чергу планують завершити до кінця цього року. На неї будуть витрачені кошти від Європейського Союзу у сумі понад 10 млн.

Наразі оновлена літня естрада вже вміщує в себе нову сучасну літню сцену з кулісами та амфітеатр для глядачів зі значно більшою кількістю місць для глядачів, ніж було раніше. Попереду сцени облаштували багато рядів нових сучасних лавочок у стилі «лофт» з цікавими металевими урнами, які вмонтовані всередину лавок. Також облаштували і зону для артистів за кулісами всередині будівлі сцени – тепер там є всі комфортні умови для переодягання, обладнано туалет, кімнати для гриму тощо. Сама сцена обладнана найсучаснішими системами захисту від блискавок та сигналізацією.

 До слова, на площі перед сценою повністю знесли будівлю радіорубки, тож тепер на площі стало просторо та затишно, а акустика нарешті не має жодних перешкод.

Друга частина реконструкції втілюватиметься на іншій частині площі – біля так званого «Стоматолога» - між літньою естрадою та «шахівкою». Проектом передбачено на місці колишнього фонтану будівництво так званого маленького Версалю – музею «Таємничі підземелля Рівного», де ще ведуться розкопки. Навколо цієї зони буде комфортно облаштована територія з красивими місцями для відпочинку. Також ще в півтора рази збільшать кількість місць для сидіння глядачів - доставлять ще 88 лавочок. Відтак, невдовзі літня естрада у парку налічуватиме загалом 800 сидячих місць.

так виглядатиме друга черга

- Скоро це буде фактично найбільша концертна площадка в Рівненській області, тому що разом з сидячими і стоячими місцями вміщуватиме понад тисячу людей, - зазначив начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко.

Тож сьогодні разом із відкриттям літньої естради у парку стартував і фестиваль «Рівне. Літо. Музика». Відтак, тепер щовихідних впродовж усього літа одночасно на двох локаціях у місті – на літній сцені парку та на Лебединці, рівняни матимуть змогу насолоджуватися прекрасною музикою у виконанні найрізноманітніших колективів, ансамблів, виконавців та співаків. Також у міській владі кажуть, що відкриті до всіх, хто хоче виступити чи провести якісь захід на літній сцені.

Читайте також