Летить щебінь та відривається асфальт: на Рівненщині водії страждають через ремонт дороги

Фото - Володимирець City

У Володимирецькому районі люди нарікають на неякісний ремонт дорожнього покриття. Вчора у селі Суховоля зібралися десятки водіїв, які втомилися терпіти труднощі через складний проїзд між селами Стара Рафалівка та Полиці. Місцеві буквально шматками відривають неякісне дорожнє полотно, додаючи, що відсутність асфальту не головна біда. Основними труднощами для водіїв є дрібні камінці та щебінь, які від коліс потрапляють у лобове скло, пошкоджуючи його.

Фото - Володимирець City

Ситуація набула розголосу у соцмережах. На проблему вже відреагували у Службі автомобільних доріг у Рівненській області. Речник управління Дмитро Леонтіюк розповів, що проблемна ділянка знаходиться на дорозі державного значення Т-18-08 Зарічне-Борове-Стара Рафалівка-Полиці та перебуває у стадії дрібного поточного ремонту та експлуатаційного утримання.

Відомо, що виконавцем робіт є ТОВ «Спец комплект постач», зареєстроване у Київській області. Загальна вартість ремонту дороги становить 16 мільйонів 414 тисяч гривень. Завершити роботи планують до кінця цього року, однак замовник вже має претензії до виконавця. Про них фірмі-підряднику повідомили ще напередодні, говорить Дмитро Леонтіюк.

­– Претензії є і підрядник їх має усунути власним коштом. До кінця року у них відкритий дозвіл на виконання робіт. Договором передбачено, що вони ці роботи можуть виконувати. За безпеку дорожнього руху на цій ділянці відповідає підрядник, який здійснює ремонтні роботи, – зазначили у Службі автодоріг у Рівненській області.

За словами Дмитра Леонтіюка, жодних коштів виконавцю ще не заплатили, адже, згідно договору, фірма-підрядник отримає кошти за виконану роботу після якісного виконання усіх робіт.

У Службі автодоріг розповіли і про специфіку ремонтних робіт, до якої у водіїв було найбільше претензій.

– Те, що віддирають від дороги, це не асфальт – це поверхнева обробка, яку проводять у рамках експлуатаційного утримання дороги. Це проливання бітумною емульсією і поверх укладання дрібного щебеню. Поверхнева обробка дозволяє продовжити існуючий термін служби асфальтобетонного покриття на кілька років. Ми не знаємо, чому воно почало там облазити. Зараз там працюють наші інженери, будемо реагувати, – повідомив Дмитро Лонтіюк.

У Службі автодоріг зауважили, що на усіх ділянках, де здійснюється поверхнева обробка, встановлено відповідні дорожні знаки, зокрема – про тимчасове обмеження швидкості до 40 км/годину.

Водії, у свою чергу, заявили, що вимагатимуть компенсацію за пошкоджені внаслідок неякісного ремонту дороги автівки та розбите скло.

Читайте також