"Лікарі без кордонів" потрапили під обстріл у онкологічному диспансері в Миколаєві

Представники міжнародної організації "Лікарі без кордонів" потрапили під обстріл під час роботи в онкологічному центрі в Миколаєві. 

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці організацій. 

4 квітня вони приїхали у складі чотирьох працівників, аби зустрітися із місцевими медиками та представниками міських та обласних департаментів. 

Близько 15.30, коли команда увійшла на територію диспансеру, де надають допомогу пораненим від початку війни, то територія закладу була обстріляна. 

– Протягом приблизно 10 хвилин у безпосередній близькості від наших працівників відбулося кілька вибухів, – розповідає голова місії Лікарів без кордонів (MSF) в Україні Мішель-Олів’є Лашаріте.

Працівники організації змогли сховатися та не постраждали, хоча їхній автомобіль розтрощило вибуховою хвилею. 

– Наша команда повідомила, що постраждала також обласна педіатрична лікарня, яка розташована приблизно за 300 метрів звідти. Великих кратерів не було видно. Однак після вибухів наші лікарі побачили численні вирви в землі, розкидані на великій території. Ці елементи можуть свідчити про використання касетних бомб, – йдеться у заяві Лікарів без кордонів.

Зазначається, що мікрорайон, де розташований онкодиспансер, це житловий район в східній частині портового міста, там зосереджено багато медичних закладів.

“Обстріли такої великої території в житловому районі посеред дня не може не призвести до втрат серед цивільного населення та пошкоджень громадських будівель”, – каже Лашаріте.

За його словами, протягом останніх двох днів внаслідок вибухів у Миколаєві постраждало три лікарні. Крім вчорашніх ударів, 3 квітня зазнала руйнувань лікарня № 5, розташована в південній частині міста. Лікарні, пацієнти та медичний персонал мають бути захищені від атак.

Читайте також