Лікарі з Рівного побували на онкологічному практикумі у Харкові

Харківський онкологічний центр. Участь в семінарі–практикумі «Лімфодисекція в онкології: рак шлунка і колоректальний рак», пише КНП «Центральна міська лікарня» РМР.

22-24 лютого на базі Харківського онкологічного центру проходив семінар-практикум «Лімфодисекція в онкології: рак шлунка і колоректальний рак», який відвідав завідувач ургентної хірургії КНП «Центральна міська лікарня» РМР Андрій Петрович Жилінський. Андрій Петрович один із тих лікарів, який стабільно і впевнено розвивається, розширюючи коло професійних інтересів та здобутків. А відтак, пацієнти лікарні в надійних руках, бо лікарі - висококваліфіковані. 

У програмі даного курсу розглядали: анатомічне обґрунтування кордонів лімфодисекції при різній локалізації пухлин ободової та прямої кишки; D2 або D3? Погляд на проблему США, Німеччини, Японії; CME / CVL - новий етап у розвитку лімфодисекції при КРР; аналіз етапів і критичні точки виконання лімфодисекції при КРР; розгляд частих інтраопераційних ускладнень; обговорення клінічних випадків; і звісно сам практика - «жива хірургія» в операційній ОЦВ. Викладали курс провідні фахівці Харківського онкологічного диспансеру - Зелінський А.І., Скорий Д.І.

Як зазначив Андрій Петрович:

«Це був один з найкращих майстер-класів з абдомінальної хірургії за останні 5 років. У них зовсім інша хірургія, нові підходи до роботи, новий досвід. Дуже гарно нас приймали, цікавий підбір хворих, загалом тільки приємні враження!»

Читайте також