Ліси Полісся Рівненщини поповнили бюджет держави майже на 70 мільйонів гривень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Рівненській області, майже  52 млн. грн. податків за користування лісовими ресурсами Рівненщини поповнили місцеву скарбницю та 18  млн. грн. надійшло в державний бюджет України. Загальна сума надходжень перевищила минулорічні показники за відповідний період на 26 млн. гривень.

Як зазначили у податковій службі області, рентні платежі, значна частина яких надходить до місцевої скарбниці, мають велике значення для фінансування потреб бюджетної сфери області, соціальних програм та спрямовуються на відновлення природних ресурсів. Отож представники місцевої влади мають можливість не тільки використати надходження, отримані, зокрема, від рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів на соціальний розвиток власних територій, але й планувати подальшу діяльність, враховуючи її стабільні надходження до бюджету.

Нагадаємо, що згідно зі ст. 256.2.1. - 256.2.4. Податкового кодексу України, об’єктом оподаткування рентною платою є не тільки деревина, заготовлена в порядку рубок головного користування, але й деревина, заготовлена під час проведення заходів щодо поліпшення якісного складу лісів, з розчищення лісових ділянок, вкритих лісовою рослинністю у зв’язку з будівництвом шляхів, трубопроводів тощо. До цього переліку відносяться і другорядні лісові матеріали, зокрема, заготівля живиці, кори, пнів та інших лісових матеріалів та побічні лісові користування, як заготівля дикорослих плодів, грибів, ягід, лікарських рослин, збирання лісової підстилки та заготівля очерету.

Головне управління ДПС у Рівненській області

 

Читайте також