Ліцей на Рівненщині придбав для доїзду свох учнів новенький автобус

http://oblrada.rv.ua

Мащанський ліцей Малолюбашанської ОТГ Костопільського району днями отримав новий шкільний автобус. З нагоди такої події учні та педагоги влаштували ціле свято, на яке запросили голову обласної ради Олександра Данильчука, депутата облради Руслана Потапчука та голову районної ради Сергія Ткачука.

Новий транспорт для ліцеїстів придбали коштом місцевого та обласного бюджетів. Як розповів Малолюбашанський сільський голова Віктор Талащук, свого часу на сесії сільради вирішили виділити 1 млн 160 тис. грн. на придбання шкільного автобуса. Голова та депутати обласної ради підтримали цю справу та надали субвенцію з бюджету області в сумі 590 тис. грн. Так вдалося вирішити багаторічну проблему з довезенням на навчання дітей села Лісопіль, яким, аби вчасно дістатися до школи, доводилося виходити з дому о сьомій ранку.

Голова обласної ради Олександр Данильчук привітав колектив Мащанського ліцею з новим автобусом та наголосив, що після того, як Малолюбашанська, Мащанська та Мирненська сільські ради об’єдналися в єдину громаду, сільська рада отримала цілу низку переваг для залучення додаткових коштів на розвиток своїх територій, зокрема, інфраструктури та освіти.

«Як ми і обіцяли, цього року почали асфальтувати дорогу від Борщівки до Малої Любаші, маємо більші можливості, щоб наповнити навчальні заклади сучасною технікою та інвентарем», – зауважив голова обласної ради.

До слова, Мащанський ліцей раніше вже отримав нову оргтехніку, зокрема, комплект мультимедійного обладнання.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також